Ädelfiske i Stora & Lilla Lövsjön

Vikmanshyttans sportfiskeklubb har inom klubben en ädelfiskesektion med två tillhörande ädelfisksjöar, Stora & Lilla Lövsjön. Sektionen bildades 1984 och har med åren utvecklat sjöarna till ett eldorado för ädelfiske.

Stora Lövsjön är en medelstor sjö belägen någon kilometer utanför Turbo. I sjön finns fisksorterna Regnbåge, Öring, Röding, Abborre, Mört och en och annan Gädda. Fisk sätts i regelbundet varje vecka och det blir ca 3 ton fisk/år.

Som  besökare har du tillgång till 15 bryggor som  är spridda runt sjön, där  två utav  dem är handikappanpassade för rullstol. Det finns även uthuggna flugfiske gator på sina ställen. Runt sjön sträcker sig även  en stig  som är till stor del täckt med  spång, som oftast ger dig  möjlighet att  ta dig torrskodd runt sjön.

Det  finns rikligt med anordnade grillplatser runt sjön även med  vindskydd. Om du känner för att koppla av någon dag eller helg vid sjön så finns det en handikappanpassad stuga att hyra med fyra bäddar och  tillgång till  vedkamin.

Lilla  Lövsjön är en hyrbar tjärn belägen mitt på skogen strax intill Stora Lövsjön. Vid hyra ingår isättning av Regnbåge efter önskad mängd. Vid tjärnen finns ett stort vindskydd med bänkar och bord anpassat för större grupper av besökare. Det finns även övernattnings möjligheter för dem som vill njuta lite extra av naturen.