Välkommen till Vikmanshyttans sportfiskeklubbs hemsida

Inom klubben bedriver vi aktiviteter som KM-mete, KM-pimpling, KM-angling samt fisketävlingar och prova på aktiviteter. Klubben har även en  ädelfiskesektion med två tillhörande ädelfisksjöar Stora och Lilla Lövsjön.

Aktuell Information

Nytt försäljningsställe

Fiskekort finns nu att köpa digitalt på iFiske.seFiskepremiär Stora Lövsjön

Lördagen den 4 maj klockan 10:00 öppnar Stora Lövsjön för sommarfiske.
På premiärdagen finns det möjlighet att köpa fiskekort vid sjön (stugan).
Fiskekort går även att köpa online på Visit Dalarna. Klicka här för mera info.

Bron i Turbo är fortfarande avstängd. Det betyder att om du ska åka till Lövsjöarna så får du köra via Vikmanshyttan. Det finns tre alternativa vägar. Den första vägen: (markerad i rött) som är den gamla järnvägen förbi stenbrottet. OBS! fr.o.m. 1/5 till 1/10 är den gamla järnvägen avstängd på lördagar, kl 08-14! Detta p.g.a. intilliggande jaktskyttebana.

Den andra vägen: Nyhyttevägen (markerad i blått) går via Nyhyttan över berget. Den tredje vägen: Blindtarmen (markerad i lila) finns ca 1,5 km efter Nyhyttan i riktning mot Norn.


Sportlovsfiske
Lördagen den 2/3 arrangerades sportlovsfiske på Stora Lövsjön, viket blev ett lyckat evenemang som lockade både barn och vuxna. I det fina vårvädret drogs det både Röding och Regnbåge. Dagen avslutades med prisutdelning och fika.

Stort tack till våra sponsorer: Vestlies fiske, Hedemora fiske & fritid och Hemköp som sponsrat med priser, utrustning och fika.


Vinterfiske-premiär på Stora Lövsjön. Dagen bjöd på huggvilliga men väldigt försiktiga Rödingar. Isens tjocklek varierar mellan 5-10 cm. Det har även börjat bli en del stöp.