Välkommen till Vikmanshyttans sportfiskeklubbs hemsida

Inom klubben bedriver vi aktiviteter som KM-mete, KM-pimpling, KM-angling samt fisketävlingar och prova på aktiviteter. Klubben har även en  ädelfiskesektion med två tillhörande ädelfisksjöar Stora och Lilla Lövsjön.

Aktuell Information

Sportlovsfiske
Lördagen den 2/3 kör vi sportlovsfiske på Stora Lövsjön. Vi samlas vid stugan och fiskar mellan kl 10-14. Barn och ungdomar får fiska gratis. Vi bjuder alla barn på korv med bröd. Vuxna som vill fiska kan lösa fiskekort vid sjön. Pimpelspön finns att låna. Priser till alla barn.

OBS! Bron i Turbo är avstängd. Det betyder att om du ska åka till Lövsjöarna så får du köra via Vikmanshyttan.


 

 

 Vinterfiske-premiär på Stora Lövsjön. Dagen bjöd på huggvilliga men väldigt försiktiga Rödingar. Isens tjocklek varierar mellan 5-10 cm. Det har även börjat bli en del stöp.

Stora Lövsjön öppnar för vinterfiske juldagen 25/12. Inför vinterfiskesäsongen har vi satt i både Röding och Regnbåge. Precis som tidigare vinterfiskesäsonger så kommer vi även i år införa regelförändringen, vilket innebär ett fiskekort per fiskare (24h, max 3 fiskar). Detta gäller 25/12- 31/3. Till sommarsäsongen återgår vi till flera kort per dygn.

OBS! Bron i Turbo är fortfarande avstängd. Det betyder att om du ska åka till Lövsjöarna så får du köra via Vikmanshyttan. Det finns tre alternativa vägar. Den första vägen: Järnvägen (markerad i rött) som är den gamla järnvägen förbi stenbrottet. Järnvägen bör primärt användas på vintern då de andra vägarna kanske inte är plogade. Den andra vägen: Nyhyttevägen (markerad i blått) går via Nyhyttan över berget. Den tredje vägen: Blindtarmen (markerad i lila) finns ca 1,5 km efter Nyhyttan i riktning mot Norn.


1. Följ Hedemoravägen mot Nyhyttan, kör 3.2 km
1.1 Alternativ väg: Sväng vänster efter 2 km in på gamla järnvägen och följ vägen förbi stenbrottet i ca 3,5 km tills du kommer till industriområdet i Turbo.
2. Sväng vänster in på Nyhyttsvägen, kör 2.1 km
3. Sväng höger, kör 1 km
4. Sväng höger in på Blindtarmen, kör 95 m
5. Sväng vänster, kör 137 m
6. Sväng höger, kör 1.5 km