Regnbågen - oncorhynchus mykiss.

Många tror att regnbågen är en tamfisk, som man bara kan åka ut och hämta upp, men ingenting kan vara mer fel. Bara efter några dagar har den glömt hur det var att bli matad och börjar äta av den mat som finns i sjön.

Regnbågens optimala vattentemp är 12 grader, då är den som mest aktiv. Sommartid när vattnet börjar bli varmt söker sig regnbågen till sjöns djupa delar. Regnbågen är inte revirbildande utan simmar runt sjön, på jakt efter föda. När regnbågen börjar vaka är den helt inriktad på olika insekter som kläcks, då kan det vara läge att prova att fiska med fluga.

Varma sensommarkvällar, när det börjar bli mörkt, kommer gärna dom stora fiskarna närmare land, för att jaga småfisk. Det kan vara bra fiske även när det är mörkt ute. När det gäller spinnfiske, brukar långsmala skeddrag fungera bra. Vill du meta brukar bottenmete med PowerBait fungera, eller flötmete med räka. Vid flugfiske, olika nymfer och muddlers. eller torrfluga, när fisken vakar inom kasthåll. Prova en Europa 12, mycket effektiv fluga i denna sjö.

Sedan beror det mycket på väder och vind, och att man kan pricka in dom olika huggperioderna som alla fiskar har. Det är oftast bra fiske när det lite regn och rusk. Dom fina sommardagarna är det ofta svårfiskat. Ofta är september och oktober bra fiskemånader.